iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спектакъл на нова сцена в Перник през септември

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Спектакъл на новата сцена в Перник ще има през септември. Това разпореди министър председателят Бойко Борисов, незавсимо, че театралния сезон започва в средата на октомври. Тогава ще сме вече в предизборна кампания и няма да е удобно, заяви той днес на все още недовършената сцена. През октомври няма да се обичаме, обърна се той към пернишкия кмет Росица Янакиева.

Борисов и министърът на финансите  Симеон Дянков дойдоха да нагледат до какъв етап са ремонтно възстановителните работи по опожарената през 2004г. театрална зала. 

Сутринта в касата на общината са постъпили 700 лв., обяви кметът Росица Янакиева.  Те   ще се използват за авансово плащане на скъпото оборудване, озвучителна и осветителна техника. 

До момента са извършени  строително-възстановителни работи за 1, 450 млн. лв., като от тях са разплантени 1, 045 млн. лв., обясни шефът на фирмата строител „Димел” Димитър Живков.  

Всички пари, които са поискани са дадени, беше категоричен  финансовият министър Симеон Дянков.

 Предстои    изпълнението на въртящата  се сцена и обтягане на покрива, другата груба работа по салона е свършена. Стените са „пакетирани” със специална машина, направени са противопожарната инсталация и част от ел. инсталацията. Част от сценичното обзавеждане също е монтирано.

На огледа на ремонта бяха и депутатите от ГЕРБ Ирена Соколова, Владислав Димитров и Петър Петров, областния управител Иво Петров.    

Имаме и новина: Утре Бойко Борисов няма да идва в Перник - поне засега. Уточниха се с Янакиева сутринта да се чуят по телефона на тема Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Перник. Нали има поверие - 3 за щастие - магистрала, театър + депото.

Както вървят нещата, току виж в Перник се пръкнала коалиция ГЕРБ - БСП.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.