iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жителите на община Трън днес избират своя нов кмет

Жителите на община Трън днес избират своя нов кмет 10_1507457331

Днес Трън избира новия си кмет между четирима кандидати за управленския пост – две дами и двама мъже, като това са независимата Станислава Алексиева, издигната от инициативен комитет „Да, за Трънско“ и подкрепена от ПП АБВ и коалиция „Обединени патриоти“ /ВМРО-БНД – НФСБ – Атака/, която беше кмет на Трън и секретар на общинската администрация; досегашният заместник-кмет Цветислава Цветкова, издигната от ПП ГЕРБ; 54-годишният граничен полицай Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет „Заедно за доброто на Трънско“ и подкрепен от ПП БСП и легендарната бивша барета и страшилището на ромите Арлин Антонов /69 г./, издигнат от ПП „Нова сила“.

С право на глас са 3 620 души, които ще дадат своя вот в 21 секции. СИК-овете в града са 4 на брой и ще бъдат разположени в училище „Гео Милев“. В една от тях ще гласуват и избирателите от село Банкя. Жителите на 50-те трънски села ще гласуват в сборни СИК-ове в 15 села. Има и една подвижна секция и друга, образувана в Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/.

До частичен избор на кмет в община Трън се стигна, след като управникът Станислав Николов подаде за втори път оставка и през третия си мандат.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.