iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къде са здравените картони в Пернишката болница Рахила Ангелова

Пернишката болница Рахила Ангелова

Възмутен перничанин изпраща скандално отношение към здравните картони в пернишката болница и предизвиква проверка на TV7. Петър Николов често ходи на лекарска комисия заради увредения си слух. В началото на годината на първия етаж в малката сграда на болницата видял складирани кашони, пълни с лични амбулаторни карти. Преди дни Петър отново идва на преглед и с изненада открива, че безпризорните документи все още са там. Той снима купчината със здравното минало на пациенти. Кадрите са любителски, заснети с личния му телефон.

Екипът на ТВ7 прави проверка на място.

На етажа се намира скенерът, за който чакат много пациенти. Има кабинет на специалист по уши, нос, гърло и част от болничната администрация. Попитахме тях къде са кашоните с лични документи. От администрацията обаче отрекоха да е имало складирани картони в коридора.

Те трябва да се съхраняват от семейните лекари или пациентите. В голямата сграда на болницата има кабинети и на общопрактикуващи лекари.

Историята на заболяването на всеки лекуван от 2008 година в болницата се пази в архив в подземието на сградата. Остава въпросът дали този, който е оставил картоните на хората, сам ги е прибрал или някой друг си ги е взел. 

Източник: http://tv7.bg/news/6631112.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.