iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


6-годишно дете беше спасено от алкохолно отравяне

6-годишно дете беше спасено от алкохолно отравяне 11_1417249810

Лекари спасиха 6-годишно дете от алкохолно отравяне в болницата в Бургас.

Благодарение на бързата реакция на лекарите от Спешното отделение на МБАЛ Бургас бе спасен живота на 6-годишно момиче, прието в болницата с алкохолна интоксикация. В петък, в късния следобед, родителите на детето са го донесли на ръце, в безсъзнание. По думите им, то изпило около 200 грама водка. Родителите се притеснили, защото детето започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Те са били заедно вкъщи, но не са разбрали кога дъщеря им е намерила и погълнала алкохола.

„Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът”, обясни д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен. Заедно с реаниматора д-р Милена Минева, двамата овладяват критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация, съобщи Фокус.

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания. При липса на лекарска намеса, има голям риск от смърт поради тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа. В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешно отделение.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.