22 политически формации регистрира РИК в Перник

22 са партиите и коалициите, които са подали документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори в Районната избирателна комисия. Последният срок за това изтече на 25 май в 19,00 часа. Към регистрираните 11 политически формации, подали книжата си предишния ден, още 11 ще участват в надпреварата на 25 юни. Това са Партия “Демократи за силна България” с водач д-р Мария Маринова, Политическа партия “Политическо движение “Евророма” с първи в листата Димитър Петров, Съюз на националното достойнство “Гранит”, чийто представител Вълчо Фотев е първи в листата, Федерация “Активно гражданско общество” с водач д-р Петър Тасев, Партия “Камара на експертите”, като първи в списъка на кандидат-депутатите е проф. Ради Банов, Политическа партия “Новото време”, чийто водач е инж. Владимир Цветков”, Движение за права и свободи с първа в списъка Боряна Методиева. Световният шампион по вдигане на тежести перничанинът Йото Йотов е водач на листата на Движение “Напред, България!”. Първи в листата на Коалиция”Български народен съюз” е журналистът Радослав Янкулов, а на Партия на свободните демократи - Васил Христов. Докуминте за регострация са подали и представителите на Коалиция “ Достойна България” чийто водач на кандидат-депутатската листа е Цветан Цветанов.
В момента се проверява идентичността на подписката, събрана по повод издигането от Инициативен комитет на кандидатурата на Любомир Василев за кандидат-депутат. Неговата кандидатура трябва да бъде регистрирана до 30 май.
От 25 май и в Перник стартира кампанията “Аз съм млад и гласувам”, организирана от 5 неправителствени организации. В нея са се включили над 500 млади хора, които облечени със зелени тениски ще насърчават младежите да участват във вота за 40-то Народно събрание. Те ще организират дискусии с политици и студенти, ще разпространяват рекламни материали в училищата, интернет клубовете и кафенетата, ще агитират ромите от врата на врата и ще траспортират безплатно инвалиди до избирателните секции. В кампанията са ангажирани поп звездата Спенс и група “Анимационерите”.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година