$ 5 000 и билет до Лас Вегас за най-добър млад предприемач

Младежката международна камара обяви началото на конкурса за най-добър бизнес-план за 2002 година, съобщи секретарят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Павлова. Участието на кандидатите ще е в две категории - “Бизнес” за бизнес-планове, ориентирани към печалба и “Социален предприемач” за проекти с идеална цел. Конкурсът е насочен към млади предприемачи под 40 години. Не е задължително те да са членове на Младежката международна камара. Тя работи в тясно сътрудничество с членуващите в нея национални организации, със Световната федерация на палатите чрез нейните национални и местни членове, както и с 1 500 университета, с “Млади предприемачи на Европа” и AIESEC за разгласяването на тази възможност сред местните бизнес-среди.
Изискванията към кандидатите са представяне на три документа - формуляр за записване, резюме и безнес-план за създаването на ново предприятие, друго начинание или социална дейност, която би довела до положителна промяна. В резюмето трябва да бъде представена идеята, която да включва и концепцията за бизнеса или проекта, възможни клиенти или бенефициенти, конкурентноспособност и други. Най-важният документ за един предприемач е бизнес-планът. Той помага да се ръководи дружеството през първите няколко години, а в същото време дава представа на потенциалните инвеститори за структурата на дружеството, целите и плановете му.
Във всяка категория ще бъдат избрани двама финалисти и един победител. Те ще получат почетна платка от Световния конгрес на Младежката камара, който ще се проведе от 24 до 28 ноември. Спечелилият тази награда ще пътува с безплатен билет до Лас Вегас, Невада. Осигурени са също пет нощувки в легендарния MGM Гранд Хотел, където ще са настанени делегатите на конгреса, безплатна регистрация за него и парична награда от 5 000 щатски долара за започване на бизнеса, описан в бизнес-плана, поясниха от Пернишката търговско-промишлена палата.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година