Алъш-вериш ще въртят търговци по фестивално време

Само търговци, предлагащи сувенирни и рекламни стоки ще бъдат допуснати да търгуват по време на ХVI Международен фестивал на маскарадните игри, каза зам.- кметът на Община Перник инж. Симеон Симеонов. Те ще могат да разположат сергиите и масите си по протежение на алеята, на която ще дефилират групите. Базарът ще започне от началото на “Детмаг”, ще прдължи край ГУМ и ще завърши пред сградата на ДСК. Кметът инж. Антоанета Георгиева е издала заповед на определеното място да се допускат само търговци, които продават точно този вид стоки. Стриктно ще се следи тя да не се нарушава, уточни зам.-кметът.
В централната градска част ще бъдат допуснати само две фирми, които ще продават бира и скара. Това са “Карлсберг - Пиринско пиво” и “Сами М”. И двете големи фирми са спонсори на фестивала и заради това са получили правото да се грижат за изхранването на домакините и гостите на фестивала. Те ще могат да разположат своите щандове на 11 места в централната градска част.
Търговците ще могат да отворят павилионите си на 27 януари след обяд, когато е и официалното откриване на форума, а алъш-веришът ще продължи и на 28 и 29 януари.
Всички, които желят да продават сувенирни и рекламни стоки, свързани с фестивала, ще трябва да подадат молба в общинската админстарция. Те ще трябва да заплатят по 2 лева на кв. метър, тъй като търговията ще се извършва в празнични дни.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година