Антимафиоти разбиха и втората наркобанда в Перник

Антимафиоти разбиха и втората наркобанда в Перник
Членовете й били по-жестоки и от тези на Райко Кръвта
Престъпна организирана групировка, занимавала се с разпространението главно на твърди наркотици - хероин и кокаин разбиха пернишките антимафиоти. Арестувани са шестима от членовете на престъпната групировка. Четирима от тях - Пламен Любомиров - Малкия /23г./, Тодор Славенков /34 г./, Елтимир Ефтимов - Силния/29г./ и Пламен Чолев- Шерифа, също на 29 години, са с мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи директорът на ОДП в Перник комисар Димитър Шереметев. С мярка за неотклонение "парична гаранция " от 1000 лв е Стамен Огнянов - Чомако, тъй като имал нужда от сериозно лечение заради здравословни проблеми . Издирват се още двама от престъпната група, успели да избягат по време на акцията, проведена от РС БОП към ОДП в Перник и Окръжна прокуратура.
Задържаните дилъри са държали разпространението на дрогата в централната градска зона на Перник. За разлика от разбитата в началото на годината аналогична групировка, разпространявала наркотици в квартала на металурузите - Изток в Перник, известна още като групата на разстреляния наркобарон Райко Василев -Кръвта, тази действала в центъра на областния град, се отличавала с изключителна жестокост по отоношение на "клиентелата". Дори зависими от наркотици, лекуващи се от пристрастеността или временно спрели да вземат дрога са принуждавани със сила отново да започнат с хероина, за да не се стеснява пазара. Двама от вкараните трайно в ареста - Тодор и Пламен, са лежали в затвора за извършени от тях убийства. 12 години е изтърпял Тодор, десетина години е бил зад решетките Пламен, който наскоро е излязъл от затвора предсрочно и в момента тече изпитателния му срок.
Групата е известна с продажбата на дози "десетки". Терминът идва от цената на двойната доза хероин - десет лева. До 150 дневно е продавала престъпната групировка, което означава, че си е осигурявала чиста печалба от 1500 лв само за денонощие. При обиските са иззети 41 дози десетки, амфетамини, трева, заготовки за цигари марихуана. Покрай ударът с наркотиците, антимафиотите направили и още един - в една от квартирите са открити две средновековни икони, които според прокуратурата и полицията вероятно са крадени.
Срещу дилърите са повдигнати обвинения по чл.321, чл.354 и чл.143 ал.2 от НК за разпространение на наркотици, за участие в организирана престъпна група и за принуда над наркозависими лица, отказали се от дрогата, да започнат отново да купуват хероин.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година