Д. Колев: Перник има своя шанс за чужди инвестиции

Перник има своите шансове за навлизането на чужди инвестиции и областната управа ще продължи да работи активно в тази посока, заяви областният управител Димитър Колев. В най-близко бъдеще предстои среща с представители на шведската фирма НЕАД, която е един от най-големите производители на спортни стоки в света. Чужденците имат намерение да проучат възможностите за развитието на бизнес на територията на града и областта. Добри перспективи се откриват и пред “Инкомс Токоизправители”. Пернишката фирма ще произвежда електроника за автомобилите “Фолксваген Пасат”. Мощна американска фирма пък е закупила местния клон, заедно с целия холдинг “Инкомс Телеком”. По пози повод според Димитър Колев вече имало уверения от Агенцията по приватизация, че в Перник ще се върви към увеличаване на работните места.
Областният управител е категоричен, че обвиненията от страна на общинската организация на БСП, че не е направено нищо по отношение на следприватизационния контрол, не отговаряли на истината. Свършихме много работа в тази насока, заяви Колев и поясни, че внимателно са проверени документите около сключените сделки в “Гранитоид”, “Пектин” и “Феромагнити”.
Собственикът на батановската фирма “Гранитоид” “Хайделберг цимент” е бил длъжен да ивнестира в завода 3 милиона долара. Оказва се обаче, че “Гранитоид” има поделения в Пловдив и Лом и парите били вложени в пловдивския клон, за което чуждата фирма е представила перфектни документи, твърди Димитър Колев. Що се отнася до “Пектин”, той поясни, че представители на австрийската фирма “Цанкл” незаконно джиросали акциите си на старозагорската фирма “Хранмаш”. От “Цанкл” не се явяват на съдебни дела в България, а “Хранмаш” не са страна по договора.
Според Колев перфектна от гледна точка на документацията била и юридическата сделка за “Феромагнити”.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година