Деница Иванова напусна листата на ОДС

Вчера в 11 часа в РИК Деница Иванова от БЗНС “Национално сдружение” подаде заявление, че напуска листата на Коалиция “Обединени демократични сили”. В списъка на кандидат-депутатите тя заемаше девето място.
Крайно неудовлетворени сме от поведението и отношението на СДС на областно ниво, каза г-жа Иванова. Тя обясни, че на УС на националното ръководство на БЗНС “Национално сдружение” е било прието решение, че формацията ще участва в предстоящите парламентарни избори само, ако му бъдат определени 4 първи места в листите на ОДС в цялата страна. На заседанието е присъствала Надежда Михайлова, но тя не е изпълнила поетите ангажименти към коалиционните си партньори и БЗНС “Национална сдружение” няма нито един представител на първо място.
В Пернишка област на нас ни отделиха 9 място, което мога да определя като подигравка, обясни Деница Иванова. По тази причина ние няма да участваме като част от Коалиция “Обединени демократични сили” и излизаме от нея. Кого ще подкрепим на предстоящите парламентарни избори ще стане ясно в понеделник. През трите дни до края на седмицата ще проведем консултации с политически формации, регистрирани за участие във вота в РИК и ще вземем окончателното си решение. Разочаровани сме от поведението на водача на листата на Коалиция “Обединени демократични сили”, към когото оправихме 6 покани за срещи, които той ни отказа, обясни г-жа Иванова.
Съгласно Закона за изборите на мястото на Деница Иванова не може да бъде поставен друг кандидат за депутат и то ще остане празно. Така листата на Коалиция “Обединени демократични сили” остава с девет души кандидати за депутати, уточниха от РИК.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година