Депутат и губернатор отведоха медиите на магистралата

Народният представител инж. Ненко Темелков и областният управител Иван Димитров заведоха вчера журналистки на две "горещи точки" от инфраструктурата на региона. Рейдът започна от прясно ремонтиращия се главен път в село Мещица. Вече не е далеч деня, в който жителите на населеното място ще могат да се предвижват спокойно и комфортно по пътната артерия. Одисеята по поправките започна преди три години, но чак сега, с помощта на народните представители от "Коалиция за България" и на пернишкият губернатор, бяха осигурени средствата за довършването на отсечката от 2 км. Вече е готов колекторът от едната й страна и започва работата по изграждането на съоръжението в центъра. Такова ще бъде направено и от т.н."Стара чешма" вляво по посоката за Перник до края на селото. Вече са наредени по-голяма част от бордюрите. Предстои да бъде пресована старата асфалтова настилка и ще бъде положена нова. Последният етап от ремонта включва изграждането на тротоарите от двете страни на платното, за което са нужни около 100 хилядарки. Парите за това са малко, но кметът Брис Иванов е уверен, че със съдействието на депутатите и областният управител средства ще бъдат осигурени.
След приключването на ремонта на пътя ще видя реализирана една своя детска мечта Мещица да има нормален облик, защото това хубаво село, в което живеят хубави и трюдолюбиви хора заслужава и хубава комуникация, каза кметът Борис Иванов.
600 хиляди лева "глътна" ремонтът на пътя, каза областният управител Иван Димитров. Той трябва да приключи в края на месец септември т.г.Паралелно с това ще започне и ремонт на водопровода, с който ще бъде доведена водата от "Радина чешма" в селото. Проектът е за 200 хиляди лева, а срокът за изпълнението му е 3 месеца. Строителните дейности ще започнат след броени дни, след като мине съгласуването на проекта със съответните ведомства. Фирмата-изпълнител е "Хидрострой" Перник и мещичани вече нямат да страдат от липсата на вода, обясни губернаторът.
Червеният депутат инж. Ненко Темелков изрази увереност, че синият кмет на общината инж. Антоанета Георгиева ще задели 100 хиляди от получените 4 млн. лева от Министерството на финансите за изграждането на тротоарите на главния път в Мещица.
След това управляващите отведоха журналистите, за да им покажат как върви изграждането на магистралния път Е-79. Независимо, че срокът за окончателното му пускането в експлоатация отново се загуби във времето, видяхме, че строителството се извършва на бързи обороти. Техника и хора се бяха струпали на недовършеното платно, а по другото, прясно асфалтирано, летяха скорстно коли и по лицата на водачите лечеше, че се кефят от комфортния път, който настина изглежда съвсем по европейски. Областният управител Иван Димитров обясни, че се надява в късната есен основните дейности да бъдат завършени, а за догодина да останат за изграждане отводнителните съоръжения.
Има всички условия двете пътни платна на Е-79 да бъдат завършени в края на месец октомври или началото на ноември, каза губернаторът. Тогава движението ще придобие съвсем нормален вид, като колите ще "летят" и в двете посоки. В момента се строи усилено, като в дейностите са включени над 400 души персонал и са ангажирани около 150 единици техника-камиони, багери, булдозери, валяци. Държим постоянна връзка с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който се интересува и контролира лично как се изпълнява графика по строителството на магистралата, обясни Иван Димитров.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година