Фалшиви десетачки заливат търговската мрежа в Перник

Нова фалшива десетачка заловиха служителите на реда в Перник през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Това е вторият случай на открито менте през последните десетина дни.
По случая е задържан 20-годишният М. П. от Перник, заподозрян като извършител на престъплението. Той опитал да прокара фалшивата банкнота при покупки в търговски обект. Продавачката обаче се усъмнила в истинността на парите и повикала полицията. По случая е образувано дознание. Преди около седмица органите на реда успяха да задържат други две лица, опитали да пласират фалшива десетачка в магазин за хранителни стоки в пернишкия квартал Изток. Тогава бяха арестувани Я. П. /27 г./ и В. И. /25 г./ тогава ментето беше от емисия от 1999 година. Друг случай бе регистриран в Перник и когато строителен работник опита да заплати консумираната електрическа енергия с фалшиви пари.
Пред служителите на реда обяснил, че банкнотите са му дадени като заплата предишния ден. От пресцентъра на Областната дирекция на полицията уведомиха, че в търговските обекти в града са пуснати в обръщение фалшиви банкноти и апелират гражданите да проявяват бдителност при получаване на рестото. Още двама души се обадиха в редакцията на вестник "Съперник", че са станали жертва на фалшивите пари.
Перничанин получил неистински 20 лева при пазаруване на вестници от павилион в центъра. На друг нашенец върнали преди седмица фалшива десетачка в магазин в пернишкото село Кралев дол. Засега не можем да дадем повече сведения по случая, тъй като се работи, каза директорът на местната полиция комисар Тодор Илиев. Служителите на реда все още разпитвали свидетели и заподозрени. Ако има и други преметнати перничани, нека да позвънят на тел. 166, апелират от ОДП.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година