А. Георгиева: Не позволявайте да ви откраднат свободата и мечтите

Не позволавайте никой да ви убеждава, че Перник е място без перспектива за живот и за развитие, каза на традицоонната си среща с абитуриенти от пернишките училища кметът инж. Антоанета Георгиева. Не защото на града ни все още не му е трудно, а защото той успя да излезе от една изключитално тежка криза и тръгна напред в развието си. Това наше място, в което сме се родили, тепърва ще бъде преоткривано. Това е така, защото неговата география е изключително добре сложена в България. Започва вече да се усеща, че градът ни се развива и придобива нов европейски облик. През Перник ще минават огромните транспортни магистрали на страната ни. Жп линията ще бъде също значим коридор за нашите съседки. Ужасните производствени халета започват вече да се оцветяват и в тях да се развива производство. И в цялата тази проитна картина се наблюдава тревожна тенденция, свързана с квалификацията на перничани. За да успееш, за да си намираш добре платена работа, която да ти дава добър стандарт на живот, не може да приключиш с ученето си до 12 клас, защото това, което вие сега имате като пазнание е основата. Не надграждате ли над нея, без значение в каква сфера сте се ориентирали, ще се окажете в ситуацията, в която някой ще ви е виновен за това, че не сте се реализирали. Градът ни е има нужда от хора, които след като завършат средно образование да продължават да се усъвършенстват и квалифицират, каза още инж. Георгиева.
Тя им разказа поучителната приказка за Джаста-Праста и Циндил-Пинтил, които имали задачата да скроят и ушият дреха. Джаста-Праста започнала веднага, кроила и рязала плата, но накрая все пак направила нищо. А Циндил-Пинтил се колебаела, мислила дълго и накрая не сторила нищо. Затова не се колебайте да експериментирате и да рискувате, посъветва младите хора кметът инж. Антоанета Георгиева. В живота най-ценното нещо е свободата като изключим здравето. Ако сте свободни по дух, ако не страдате от излишни комплекси, ако не плащаш данък обществено мнение и си уверен в себе си, можеш да реализираш и най-абсурдните си мечти. Не позволявйте на никой да ви откраде свободата и мечтите, да ви вкара в рамки, да ви накарат да не вярвате в чудесата, каза още пернишкият градоначалник.
Инж. Георгиева подари на младите хора диплянка, на която е показано как ще изглежда центъра на Перник след години и книга, посветена на Европа. Тя изненада своите гости-абитуриенти като ги срещна с ректора на полския университет "Станислав Сташич" Анжей Блахут, който им разказа за висшето учебно заведение, чийто филиал предстои да бъде разкрит в Перник.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година