И Огнянов замесен в скандал за подкуп

Висш държавен служител бе задържан заради опит да подкупи полицаи, хванали го да шофира в нетрезво състояние. 51-годишният Димитър Огнянов Владимиров е зам.-председател на Държавната агенция за бежанците. Перничани обаче го познават като бивш председател на местния Общински съвет от времето на Димитър Бояджиев. При кметуването на Андрей Андреев Огнянов бе директор на Двореца на културата в Перник.
На 28 май към 2 часа през нощта полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил “Рено лагуна”. Колата е спряна на ул. “Петко Каравелов” в центъра на града. Според служителите на реда, шофьорът вътре бил видимо пиян. Те поискали да му направят алкотест, но мъжът категорично отказала. Държал се изключително арогантно, обиждал служителите на реда. Търпението им преляло, когато през вратата на полицейския патрул подхвърлил върху седалките банкнота от 10 лева. След като номерът с подкупа не минал, Джими, както го наричат перничани, опитал да напусуне “местопроизшествието”. Полицаите извикали оперативна група, пристигнал и дежурен следовател и изживяващият се като велик почерпен висш чиновник бил откаран от служителите на реда в отрезвителя, където преспал през нощта. После бил преместен за 24 часа в ареста на следствието, за има време да размисли върху поведението си...
По случая е започнато следствено дело. Срещу Огнянов е повдигнато обвинение по чл. 82 заради употребения алкохол, както и по чл. 304 за подкуп.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година