Италиански продуценти даряват Перник

Продуцентите на най-новата продукция на братя Тавиани "Чифликът на чучулигите" ще направят дарение на Община Перник. Това е част от договора сключен между двете страни във връзка със заснемането на филма в Двореца на културата, информира директорът на културната институция Петьо Фетфов. Той допълни, че средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на техника.
"Чифликът на чучулигите" е под режисурата на братята Виторио и Пауло Тавиани, които са едни от последните живи класици на европейското кино. Филмът пресъздава един от най-трагичните периоди за арменския народ в края на Първата световна война. Когато Турция вижда, че изходът е фатален за нея, започва тотален геноцид срещу арменците. Мъжете са избити остават само жени, старци и деца.
Продукцията, която проследява драмата на едно богато арменско семейство по време на геноцида 1915-1916 година ще претендира за наградите "Оскар". В нея играят актьори от световна величина. Сред, които са Чеки Карио, Алесандро Прециозо и Пас Вега. От българските актьори пък им партнират Васил Михайлов, Христо Шопов, Юлиян Вергов и други.
Във фоайето на Двореца на културата е пресъздадена съдебна зала на турската столица Константинопол. Там ще бъдат осъдени на смърт онези, които не се покоряват. Ролята на съдията е поверена на големия български артист Стефан Данаилов, а популярният сред пернишката публика актьор Божидар Попчев ще изпълнява ролята на арменец-коняр, който намира смъртта си от ръката на турчин.
В Художествената галерия "Любен Гайдаров" е пресъздаден сирийският град Хале от онова време.Снимките в Перник на филма "Чифликът на чучулигите" ще приключат днес, а след това ще продължат в Разград.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година