Излязоха резултатите от първото класиране след VII клас

Вчера в Инспектората по образованието бяха изнесени списъците на учениците след VII клас, класирали се на първия етап. Записванията на класиралите се ще стават от 13 до 16 юли, съобщи Ваня Ангелова, председател на комисията по приема в инспектората. Второто класиране ще бъде обявено до 18 юли, а записванията ще започнат от 19 и ще продължат до 21 юли. На 24 число на този месец ще бъдат обявени свободните места за третия етап. За надпреварата в него молби ще се подават на 25 и 26 юли.
Почти са попълнени бройките на учениците в ГПЧЕ “Симеон Радев”. За паралелката с изучаване на английски език са се класирали 49 деца, за немската - 46, а за английската - 52 деца.
За специалността “Информатика” в ПМГ”Христо Смирненски” са се класирали 52 деца, за “Биология” техният брой е 24, а за “Математика” броят на класиралите се е 25. Желаещите да изучават информатика в СОУ-Радомир са се класирали 26 ученика. Специалността “Телекомуникационни системи” в Професионалната гимназия там е закрита, поради това, че молби за подали само 10 деца, които са недостатъчни за сформирането на отделна паралелка.
Желаещите да изучават банково дело в Икономически техникум на първо класиране са 21, а по специалността “Счетоводна отчетност” те са също 21 на брой. В Професионалната гимназия по строителство на първо класиране за специалността “Промишлен дизайн” са се класирали 26 ученика, а за “Парково строителство” техният брой е 25. 42 деца са се класирали на първия етап да изучават английски език в СОУ “Петър Берон”, уточни г-жа Ангелова.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година