Кандидат-депутат и зам.-кмет взели подкуп от 1 500 лева?

Скандал за подкуп, поискан от пернишки висш общински служител, в който бе намесен и областният лидер на “Българска социалдемокрация” Велко Горолов, втори в кандидат-депутатската листа на Коалиция на розата, гръмна в петък. Според информация, изтекла от столичната следствена служба, зам.-кметът е поискал 1 500 лв. от частен превозвач, обслужващ линиите София -Кладница и общински транспортни линии, за да продължи спокойно работата си по тях. Рекетът е бил системен, от месеци собственикът на транспортната фирма е бил изнудван и плащал суха пара, за да няма проблеми. При поредния натиск, оказан върху него за пари, превозвачът се оплакал в ДНСП.
В тъжбата той посочил къде и кога ще се състои поредната среща за предаване на парите. Банкнотите били предварително белязани.
Според информацията от столицата, акцията е разработена от икономическото направление на софийската следствена служба и ДНСП. Висшият общински служител и кандидат-депутатът са задържани в момента, в който е бил получаван подкупът. Според следователите, Горолов се е представител на частна фирма и е бил посредник по сделката.
Тъй като като кандидат-депутат се ползва с имунитет и не може да бъде задържан и да му бъде повдигано обвинение, е бил разпитан само като свидетел, след което бил освободен. Пред следователите той е разказал различна версия по случая.
Общинарят е задържан в столичното следствие. До вчера той все още не беше освободен.
В петък в публичното пространство се спрягаше името и на шефа на ДАИ Никола Караджов. Според следователите обаче, той няма абсолютно никакво отношение към скандала, дори в деня на акцията е бил в отпуск. Потърпевшият също категорично отхвърля участието на шефа на ДАИ в нелицеприятната история.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година