Клуб опазва историческото наследство

Клуб "Съхрани българското " официално бе открит в навечерието на 24-ти май в ОУ "Св. Константин Кирил Философ" в кв. Тева. Основната му цел е да опази културното историческо и природно богатство на България. Той е в рамките на кампанията, която организира президентът на Република България Георги Първанов. Гост на тържеството беше археоложката от пернишкия исторически музей Василка Паунова.
Клубът е бил учреден в началото на месец май по инициатива на преподавателят по история в училището Бойка Велева. В него членуват деца, които са представители декларация от родителите си за съгласие. В клуба могат да бъдат приети и други хора от различни възрастови и социални групи. Ръководството му се състои от председател, главен организатор и секретар. В момента в клуба членуват повече от 60 души, каза председателят му Красимира Генкова.
Членовете на клуба ще участват в партии за съхраняване на археологическите обекти, църкви, манастири и други паметници на културата в областта. Те ще събират, записват и представят легенди, разкази и фолклорни материали от родния ни край. Ще работят и за запазване на местни природни забележителности.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година