Коалиция на розата втора в РИК

С 11 червени рози, които подариха на дамите от Районната избирателна комисия, водачът на листата на “Коалиция на розата” Иван Чолаков подаде документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори. Заедно с него бяха вторият в списъка инж. Велко Горолов и следващата го Шамсие Рашид. Броят на красивите цветя е 11, защото Коалицията ни е регистрирана под същия номер в интегралната бюлетина, а аз обичам символите и особено, когато те са свързани с цветята. Затова в нашата листа преобладават дамите, които красят живота ни, каза г-н Чолаков.
“Коалиция на розата” е втората политическа формация след “Коалиция за България”, подала документи за регистрация. До късния следобед следобед на вчерашния ден книжата си за регистрация в РИК бяха подали още Партия “НДСВ” с водач на листата Меглена Кунева, Коалиция “Обединени демократични сили” с първи в в листата Христо Марков, Народняшка земеделска партия “Никола Петков”, чийто представител Росен Таранджийски е първи в списъка на кандидат-депутатите. Следват Коалиция “Национално обединение “Атака” с водач инж. Христо Васев, Партия “Българска християнска коалиция”, чийто представител Стойко Петков е първи в листата на кандидат-депутатите, Обединена партия на пенсионерите в България с първи в листата Филчо Николов, Национална коалиция “Да живее България” с водач Марин Рогев, Политическа партия “Роден край”, като първи в листата на формацията е Михо Михов и Коалиция на федерация на свободния бизнес “Съюз България” с водач Калин Бакалски, съобщи председателят на РИК Анелия Минчева.
Инициативен комитет, който издига кандидатурата на Любомир Василев за кандидат-депутата също е подал документи за регистрация в РИК. Съгласно Закона за изборите до 28 май той трябва да представи списъка с 1 200 подписа, след което до 30 май ще бъде извършена или отказана регистрация на кандидата. Промени в листата могат да се правят до днес, като крайният час е 19,00 часа. Тогава изтича и срокът за подаване на документи за регистрация, уточни г-жа Минчева.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година