Комуналстрой спира да чисти, Перник заплашен от епидемия

От днес "Комуналстрой" спира събирането и извозването на битовите отпадъци, заяви управителят на дружеството инж.Цветан Андронов. Причината е липсата на пари в касата на дружеството, за да се плати горивото на автомобилния парк. Дължим на "Петрол" над 35 000 лв и те отказаха да ни зареждат повече на вересия, призна инж.Андронов.
Намираме се в тежко финансово положение, тъй като общинската управа не превежда в пълен размер фиксираните в договора 130 000 лв месечно, уточни управителят. Кметската администрация дължи на фирмата до момента 1 304 816 лв, е записано в паметна записка, адресирана до народните представители, областния управител на Перник Иван Димитров, председателя на Общинския съвет Добри Митрев и кмета инж.Антоанета Георгиева. И през последния месец "Комуналстрой" е получил 40 000 лв по-малко. Парите не стигат, за да вършим работата си както трябва, не стигат и за възнагражденията на работниците във фирмата. Опасността 250 ромски фамилии да останат без препитание е реална, твърди инж.Андронов. Това ще създаде напрежение сред етноса, възможни са протести.
По-опасно е обаче градът да не затъне в гниещи боклуци в лятната жега. Това е предпоставка за създаването на епидемична обстановка с непредвидими последствия. Андронов упреква общинската управа, че умишлено се стреми да доведе фирмата до невъзможност да изпълнява задълженията си, за да бъде прекратен договорът с нея и предметът на дейност да бъде възложен на определена частна фирма.
Днес своята позиция по конфликтната ситуация ще изложи кметът на общината инж.Антоанета Георгиева.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година