Облепиха с некролози на Ковачки центъра на Перник

Облепиха с некролози на Ковачки центъра на Перник

Центъра на Перник вчера осъмна облепен с некролози на бизнесмена Христо Ковачки. На жалейката, пълна с правописни грешки, вместо „скръбна”, бе изписано „радостна вест”, съобщаваща за кончината на доскорошния благодетел на клуба. Макар че жалейката е анонимна, мнозина смятат че така агитката на "Миньор" отмъщава на Ковачки, след като протестите на феновете на „чуковте” не доведоха до никакви решения от страна на бизнесмена, който държи по-голямата част от акциите на отбора. Вчера в тъмни зори те не само облепиха центъра с некролозите му, а заляха с жълта боя входната врата и стълбището на офиса на политическа партия „Лидер”.
Иначе необременените от футболни пристрастия перничани се подсмихваха на своеобразната жалейка, но и не криеха огорчението си, че с некролози бе опакована и сградата на Минната дирекция – собственост на Ковачки, която е емблематична за Перник и е обявена за паметник на културата. С необичайния съболезнователен текст, н който се казва: „С огромна радост ви съобщавам, че най-после си замина най-големия нещастник, капут и педераст Христо Атанасов Ковачки”. На некролога е посочена датата на раждане, и накрая завършва изключително вулгарно, което подразни мнозина, тъй като въпросната жалейка се чете и от деца.
До обяд вчера млади момчета късаха некролозите, с които бяха „украсени” и входните врати на жилищни кооперации в центъра и на клуба на политическа партия „Лидер”. Жълтата боя там обаче остана.
От полицията пък заявиха, че издирват авторите на вандалския акт.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година