Кървава драма и труп в Радомир

40-годишен мъж се самоуби в Радомир, след като преди да се простреля откри стрелба срещу свидетели на инцидента и пристигналите на мястото на трагедията полицаи, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
Драмата се разиграла към 16.30 часа в жилищния комплекс Арката. От полицията смятат, че най-вероятната причина за неадекватното поведение на мъжа е временно разстройство на съзнанието. 40-годишният Йордан Хр. проникнал в апартамент, чужда собственост в блок 15. Преминал през жилището и излязъл на терасата, откъдето се прекачил на балкона на съседния апартамент. Оттам произвел множество изстрели със законнопритежавания пистолет “Макаров”. Случайни минувачи веднага се обадили в дежурната част на полицията, откъдето своевременно бил изпратен екип. Йордан се опитал да избяга, излязъл от жилището и от междустълбищната площадка открил огън срещу дошлите униформени. Те успели да се проникнат от куршумите и не са използвали стрелба срещу Йордан. На няколко пъти се опитвали да водят диалог с него, но опитите им останали безуспешни. Вместо да се вслуша в думите им Йордан насочил пистолета към слепоочието си и натиснал спусъка. Смъртта е настъпила моментално. Въпреки сложната ситуация служителите на реда са действали професионално и адекватно. Благодарение на тяхната намеса при инцидента не е допуснато да се стигне до други жертви при безразборната стрелба. Тялото на самоубилия се мъж е закарано в Съдебна медицина за аутопсия. Местопроизшествието е посетено от следствена оперативна група, а по случая е заведено следствено дело.
Йордан Хр. е работил в Школата за донаборници в Перник, но от дълго време бил безработен. Женен е и има дъщеря в шести клас.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година