Квартал Мошино празнува с настроение

С много празнично настроение жителите на Мошино честваха в петък традиционния си събор. Той е посветен на патрона на черквата в квартала Свети Пророк Илия.
Мошинският храм бе възобновен преди четири години. Това стана с дарителската помощ на перничанина, който от години живее в САЩ - Богдан Неделчев. Така от 1998 година ежегодно всички мошинци и техните гости се събират да почетат храмовия празник и се повеселят.
Тази година съборът започна с тържествена света литургия и водосвет в черквата. Те бяха отслужени от отците Александър и Благой. Да запалят свещ за здраве с китки в ръка в храма се стекоха стотици мошинци и много гости. За доброто настроение на всички пред сградата на читалище “Съзнание” бе изградена специална естрада. Първи в програмата се изявиха актьорите от театър “Загадка” от град Кюстендил. За своите почитатели - най-малките зрители, те бяха подготвили сценки, забавни игри и много изненади. До следобяд празникът за повечето от хората включваше посещение на многобройните сергии, люлки, въртележки, където заедно с най-малките се веселяха и по-възрастните.
В късния следобяд празничната програма продължи с изпълнения на известната българска певица Валя Балканска. Участваха още актьорът Антон Радичев, ансамбъл “Граово”. Градусът на настроението с най-новите си скечове вдигаха изпълнителите от Буфобуболечки. Проявата бе уважена от много официални гости, сред които представители на областната и кметската управа, на много кметства от Общината, видни общественици и деятели.
Празникът бе организиран от Районен младежки дом - Мошино, читалище “Съзнание” и кметство Изток.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година