Луди за връзване

Ценовата игра с хляба била основателна, казват брокери предвид лошата реколта. Земеделците по-добри би трябвало да знаят каква е реколтата и каква да е реалната цена. Обаче ние се поевропейчихме без време и лягаме е ставаме с борсови индекси и валутни курсове.
Та в тая връзка цените на насъщния са си чиста проба далавера. Да върнем лентата назад, примерно преди година. Тогава доларът беше над 2 лева, течните горива поне 10 стотинки повече от сегашните, а лятото беше страшно дъждовно. Като ще смятаме към днешна дата редно е да направим съпоставка, за да установим кой баламосва потребителя с килифарски сметки.
Почти същата шашма става и със сиренето, олиото, захарта и други стоки от първа необходимост. При тях важи борсовия индекс на свръх печалбата. Обаче не можеш “връв” да кажеш - пазарът е свободен. Кеф ти купувай, кеф ти критикувай! Не е луд тоя, що прави криви сметки, а тоя, що им се връзва. Като сме се вързали за пазарната икономика - да сме си правили сметката. Иначе сме луди за връзване.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година