Малин Стоилов оглави РИК

От 11 души ще се състои Районната избирателна комисия, която ще провежда изборите на президент и вицепрезидент на 22 октмоври, съобщи пресаташето на областната адмиинстрация Мариела Михайлова. Това е станало ясно вчера след последните консултации. Всички лидери на партии са приели единодушно становището на губернатора Иван Димитров.
За председател е бил избран юристът Малин Стоилов от "Коалиция за България". Негов заместник е Румяна Петрова от ДПС, а секретар на РИК е бившият й председател Анелия Минчева от квотата на НДСВ.
Членовете на комисията са избрани на квотен принцип. Трима от тях са от "Коалиция за България". НДСВ, ДСБ, ОДС, "Атака" и БНС имат по един член в РИК.
В срок до 45 дни преди провеждането на вота Централната избирателна комисия трябва да назначи РИК по предложение на областния управител. От своя страна пък РИК трябва да назначи секционните избирателни комисии по предлажение на кметовете на общини след провеждане от тяхна страна на консултации с лидерите на политическите парии, представени в Парламента.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година