Мълния причини пожар в частна къща

Мълния причини пожар в частна къща в брезнишкото село Беренде, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Инцидентът станал към 16.30 часа по време на бурята в понеделник. Мълнията предизвикала късо съединение в телевизионния приемник “София 81”, е първоначалната версия на огнеборците. Изгорели са телевизорът, шкаф и три квадратни метра ламперия в една от стаите. Къщата като цяло и обзавеждането в другите стаи са били спасени от радомирските и брезнишките полицаи.
Пет пожара бяха регистрирани в региона само за ден, сочи справката на РДВР. Три от случаите са регистрирани в сухи треви и отпадъци, а при останалите два има нанесени материални щети.
В резултат на небрежност при боравене с открит огън се е запалил дървен материал в земенското село Елов дол. Частни стопани запалили огнище близо до складиран чамов материал в махала Китаница. Огънят обаче бил оставен без надзор за кратко и пламъците обхванали сухите чамови мертеци. Обгорели са част от мертеците. Пламъците са погасени от собствениците до пристигането на огнеборците.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година