Мошеници крадат, докато дезинфектират срещу птичи грип

83-годишна жена остана без спестявания, след като допусна в дома си двама мошеници, представили се за специалисти, които дезинфекциарт срещу птичи грип, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Това е най-новият вид измама, регистрирана в РДВР - Перник и се появява в резултат на страха от зараза.
Деянието е извършено към 10.30 часа в петък в областния град. Мъж и жена, които били добре облечени и носели със себе си дезинфекционни принадлежности, позвънили на вратата на възрастната перничанка. Най-напред се осведомили, че жената гледа кокошки. По-късно обяснили на домакинята, че птичият грип взема застрашителни размери напоследък и че вече никой не е застрахован от смъртоносната болест. Представили се за медицински работници, които притежават качествен дезинфектант, който 100 % унищожава вируса на заразата и предложили да напръскат с него стаите. Поискали такса от 2.80 лв., след което я помолили да напусне помещенията. Старицата се предоверила и пуснала у дома си мошениците. Докато двамата “дезинфекцирали” прибрали 280 лева, които възрастната домакиня била спестила за “черни дни”. Потърпевшата се усетила чак когато неканените гости си отишли. Обадила се в полицията, където е образувано дознание по случая. Органите на реда са започнали издирване на извършителите.
От полицията предупреждават, че е възможно подобни прояви да зачестят. Хората трябва да знаят, че измамниците добре проучват набелязаните жертви, преди да атакуват. Действат хладнокръвно и умеят добре да лъжат. Най-застрашени са възрастните самотни хора, които рядко гледат телевизия и четат вестници. Те са доверчиви и наивни и това улеснява измамниците. Затова е добре роднини на тези хора да ги предупредят за риска от новата измама, за да бъдат избегнати нежелани последици.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година