Мошеник се прави на журналист, опитва се да измъкне пари

Мошеник обикаляше вчера редакциите на пернишките вестници, разказвайки иначе потресаваща, но позната до болка за мнозина история на лична драма, в основата на която стои простичкото намерение да бъдат измъкнати финикийски знаци.
Мургав, леко брадясал, небръснат мъж на около 35-40 години, цъфна в редакцията на “Съперник”, представяйки се като колега - журналист от русенския вестник “Утро”.
Мнимият репортер сподели “искрено и лично”, че се връщал от погребение в село Ключ. Точно край Перник му се счупил диференциалът на автомобила. “Тръгнахме за Южна България с 1 600 лв, но похарчихме всичко около сполетялата ни трагедия. Трябват ми 27 лв., за да оправя колата и да се приберем в Русе. Аз съм журналист от русенския вестник и затова се обръщам именно към вас, като към колеги за съдействие. Знам, че няма да оставите в беда събрат по перо. Следващата седмица се връщам за деветини обратно към Ключ и ще ви върна парите, убедително редеше версията си “репортерът”.
Почти му повярвахме... Но не съвсем, защото паметливи колежки разпознаха в лицето на русенлията мъжът, който и друг път се е пробвал с подобни покъртителни истории да издрънчи финикийски знаци. Които, естествено, никога не връщал...
От РДВР потвърдиха, че именно това е тривиалната схема, по която се извършват най-често парични измами. Мошениците обикновено играят на “тънката сърдечна струнка”, разчитайки на пословичното състрадание на бъларина. В такива случаи, не бързайте да се отървете от наглеца, намерете начин да задържите “страдалеца” и алармирайте незабавно органите на реда, за да бъде задържан измамника, съветват от РДВР.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година