На добър час! пожела кметът на зрелостниците

Кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева се срещна вчера с абитуриентите от випуск 2005, които напускат завинаги пернишките школа. На тържеството присъства и депутатът от СДС и водач на листата на ОДС в Перник олимпийският шампион Христо Марков.
756 са младите хора от 11 СОУ-та и професионални гимназии в общината, които завършват средното си образование и поемат сами житейския си път. Тази година традицията пернишкият граноданачалник да се среща с представители на зрелостниците в своя кабинет беше промена. Желанието на кметската управа и лично на г-жа Георгиева е била да застане очи в очи с всички млади хора, които утре ще се борят и ще работят за престижа на Перник. И това се случи...В празнично украсеното фоайе на Двореца на културата дойдоха зрелостници от всички учебни заведения в нашия град.
В днешните дни, за вас, завършващите средно образование, колкото и мъдри слова да се говорят, вие ще живеете с усещането за празничност, за едно хубаво бъдеще, каза инж. Антоанета Георгиева на абитуриентите. Обичайте този хубав живот! Живейте го така, както душата ви го иска! Помнете, че всяка една победа е свързана с много труд. Направете всичко, за което мечтаете реалност и помнете, че вашата цел трябва да бъде единствено “Победа!”. На добър час и много, много успехи!, пожела на младите перничани кметът инж. Антоанета Георгиева.
От днес нататък съдбата ви е във ваши ръце. Винаги съм препоръчвал един девиз на младите хора и той е “Когато силно желаеш нещо, го постига!” След това пътят е много кратък до постигането на мечтата. Днес живеем в демократично общество и всеки може да избира своя път сам. Пожелавам ви всеки от вас да намери своя и да докосне мечтата си, каза на младите хора Христо Марков, чиято дъщеря също е абитуринтка.
С чаша вино почерпи г-жа Георгиева зрелостниците. Всички заедно изпяха “Пак ще се срещнем след десет години...А това беше и пожеланието на кмета, с уговорката, че срещата ще бъде в Перник и че всички трябва да съхранят и умножат любовта си към своя град.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година