Наше момче се класира на първо място в национална олимпиада

Единайсетокласникът от 5-то СОУ "П.Р.Славейков" Миглен Валериев Евлогиев се класира на първо място в IV-тата национална олимпиада по информационни технологии в град Ловеч. Отличието е в направление "WEB сайтове".
Във връзка с достойното представяне на конкурса момчето бе удостоено с почетна грамота от началникът на Регионалният инспекторат по образованието Ваня Коконова. Тя му пожела бъдещи успехи и реализация и да слави не само училището, но и нашия град.
В провелата се олимпиада от 12 до 15 май от Пернишка област са взели участие и Стилиян Колев от Професионалната гимназия по икономика, Никола Методиев от 5-то СОУ "П.Р.Славейков" и Дилиян Налбантов и Петър Топузов от Природо-математическата гимназия. Учениците са се представили в областите "Интернет приложения","Приложни програми" и "Дигитални изкуства".
Миглен Валериев е завювал първото място с проект на тема "Офицален сайт в 5-то СОУ". За изготвянето му са оказали помощ и педагозите по информатика и английски, каза Миглен и допълни, че за да стигне до националната олимпиада е участвал в регионалния кръг, където без затруднение е отговорил на всички въпроси.
С високите постижения на олимпиадата Миглен ще има правото да бъде приет във ВУЗ без право на изпит, каза директорът на училището Георги Стоянов. Той сподели, че неговият възпитаник е от първия випуск в школто, който изучава специалността "Информационни технологии" и е изключително удовлетворен от постиженията му.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година