Няма данни за престъпления с парите за обезщетения на пострадалите

Няма данни за престъпления с парите  за обезщетения на пострадалите

Районната и Окръжна прокуратура в Перник са приключили вече седем случая, по сигналите в прословутата „жълта папка”, подадени от ГЕРБ за престъпления с парите, отпуснати от Междуведомствената комисия, за възстановяване на сгради, пострадали от земетресението през май м.г. Това съобщи вчера кметът на общината Росица Янакиева и допълни, че по всички тях държавното обвинение и излязло със становище, че няма данни за извършено престъпление.
Темата бе политически преекспонирана и негативните атаки срещу кмета и кметската управа във всички възможни медии, доведоха само до едно – хората се дръпнаха от дарителските акции, които трябваше да помогнат на порутената от трусовете община и събраните средства бяха далеч от очакванията.
Сега, година по-късно, прокуратурата официално е изпратила няколко съобщения до кмета Янакиева, че се прекратяват наказателните производства, водени срещу длъжностно лице от общината. В първото, получено на 16-ти май т.г. се казва, че след извършените действия по анализ на документите и проверка на фактическата обстановка, не може да се направи извод за липса на положени грижи от страна на длъжностни лица в община Перник за възложена работа или тяхната недостатъчност и още по-малко за последвали значителни щети за стопанисването. Постановленията са седем на брой и датират от средата на май до първата десетдневка на юли т.г. Това, каза кметът Янакиева, говори, че в най-тежките месеци след земетресението миналата година общинската управа е работила абсолютно законосъобразно, предприемайки всички мерки за възстановяване на нормалния ритъм на работа в административните сгради, общинските училища, детски градини и ясли и друга засегната от трусовете собственост.
Няма да съдя никого за клевета заради обидните квалификации по мой адрес, аз имам сериозни ангажименти, за да се занимавам с подобни несъстоятелни обвинения, за които вече се е произнесла и Темида, каза още Янакиева.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година