Перник скърби за 6-годишната Елена

Перник скърби за 6-годишната Елена

Перник вчера беше като попарен от вестта за смъртта на 6-годишната Лени, блъсната от пиян шофьор на автобусна спирка на „Цариградско шосе” в столицата. Детето бе прието в болница "Света Анна" в изключително тежко състояние вечерта на 10 юли. При жестоката касапница загина и млада жена, майката на момиченцето също пострада и бе приета в столично здравно заведение.
Въпреки усилията на медиците, шестогодишното момиченце, което бе с тежка черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма, не оцеля.
Вчера на специална пресконференция кметът на Перник Росица Янакиева заяви: „Искам да изкажа съболезнования на родителите на малката Елена. Бяхме във връзка с тях през цялото време и се опитвахме да помогнем с каквото можем. Жалко, че това се случи”. Градоначалникът заяви още, че са нужни спешни законови промени, за да няма такива жестоки драми. „Законодателят трябва да е по-строг с тези, които си позволяват да сядат зад волана след като са пили алкохол и карат. И не само към тях, а и към всички, които си позволяват да се държат авантюристично на шосето и поставят на риск живота на невинни участници в движението, които плащат за безумието на наглеците с най-скъпото”, категорична бе Янакиева.
Миналата седмица жители на пернишкия квартал „Твърди ливади”, където живее почерненото семейство, събраха около 5000 лева, с които искаха да помогнат за лечението на малката Лени и майка й. Сега кварталът е потънал в болката си, а млади майки се чудят как да обяснят на децата си защо вече няма да си играят с Лени.
Преди няколко години, когато една друга пияна шофьорка – Живка Илиева, уби на пътя трима младежи, в града тръгна и подписка с искане законодателят да отмени съкратеното съдебно производство, когато става дума з катастрофа, завършила със смърт по вина на пиян водач на МПС. По-късно тя бе допълнена към същия мотив за промяна в НК да бъдат добавен и случаите на умишлени убийства. Подписката бе внесена в парламента и въпреки че бивши пернишки депутати, сред които и сегашният военен министър Ангел Найденов гарантираха, че документът ще бъде внесен в пленарна зала и ще последват исканите промени, това така и не се случи и всичко остана в сферата на пожеланията.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година