Пернишки ученички наградени с грамоти от министър Вълчев

Три възпитанички на ГПЧЕ "Симеон Радев" бяха удостоени с грамоти за успешното си представяне в Първото национално състезание по немски език, което се проведе на 22 април в Ловеч. Отличията, предоставени от просветния министър Даниел Вълчев, бяха връчени вчера от началника на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Кококонова. Яна Симеонова, Гергана Асенова и Янина Велчева са ученички в 10-ти клас и изучават немски език от три години. Гимназистките са били избрани за участие в националната надпревара след успешното им представяне в общинския и областния кръг на състезанието. Според правилата на Министерството на образованието и науката участниците са били разделени в две различни нива - В1 и С1, каза Коконова и допълни, че пернишките момичета са показали уменията си в категория В1. На всички участници им е била поставена обща тема: "Събуждаш се и не се познаваш в огледалото", като максимума на текста е трябвало да бъде до 250 думи. В съчиненията си нашите момичета обаче имали еднаква идея и мисли и на трите темата на работите им била "Събуждахме се мъже". Яна Кирилова е била оценена с 13,50 точки, Гергана Асенова с 11,25 точки и Янина Велчева с 6,50 точки, като максималния брой точки е бил 29, уточни Коконова.
Радваме се, че се справихме успешно в състезанието, в което участваха 128 ученици от цялата страна. Надяваме се следващата година да се представим с още по-добри резултати, тъй като организаторите на проявата предвиждат и стипендии за Германия, което е една добра мотивация, споделиха Яна, Гергана и Янина.
Освен дипломите от министър Вълчев, началникът на РИО Ваня Коконова подари на трите момичета и малки глобусчета с пожелание да обиколят Европа. Догодина искам да бъдете в челната тройка на състезанието, защото знам, че ще се справите, допълни тя. Експертът по чуждоезиково обучение Гергана Сергиева също им пожела успех и им каза, че могат да разчитат на всякаква помощ от нея.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година