Полицията лови пияни деца в пернишки локали

Деца пият алкохол в пернишки заведения, въпреки забраната за продажба на спиртни напитки на лица под 18-годишна възраст, това са установили служители на полицията, Общината, РИОКОЗ и Данъчните служби при извършените 24 проверки на увеселителни обекти през миналата година. По-голямата част от заведенията отказвали да сервират алкохол на подрастващи, но децата сами внасяли бутилките вътре и тайно наливали чашите си. Има обаче две проблемни заведения в центъра на града, където редовно констатираме наличието на пияни деца, каза Йордан Василев, началник сектор “Охранителна полиция” към РДВР - Перник. Това са дискотека “Джоки”, която се намира в района на жп-гарата, и кафе-аперитив “Плей” на ул. “Раковски”. Само в началото на месец декември миналата година при една от поредните проверки от дискотеката са изведени 9 почерпени непълнолетни и малолетни. Съгласно процедурата тийнейджърите се довеждат в РДВР, където остават под грижите на специалисти от Детска педагогическа стая. Именно инспекторите от ДПС трябва да предадат децата на техните родители. Имало обаче майки и бащи, които протестирали срещу действията на полицията: “Защо ни будите за глупости посред нощ?”, били част от безпардонните реплики, отправени към служителите на полицията. Въпреки това досега санкционирани родители няма. Органите на реда им съставят полицейско разпореждане по чл. 62 от Наказателния кодекс за упражняване на родитилски контрол. При неизпълнение на разпореждането се санкционират родителите по чл. 280 от Закона за МВР.
На собственика на дискотека “Джоки” са съставени два акта, съответно за 300 и 500 лева. При трета констатация ще му бъде отнето разрешителното за удължено работно време, каза зам.-кметът Дончо Лефтеров.
Санкциониран е и собственикът на кафе-аперитив “Плей”. При една от извършените проверки там съдържателят на локала също бил в нетрезво състояние и се държал грубо и арогантно със служителите на РДВР, за което е осъден по Указа за борба с дребното хулиганство и му е наложена глоба от 100 лева. Общо 31 присъди са издадени през миналата година по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година