Ромите от Караманица устроени в нови жилища

10-ина ромски семейства от пернишкия квартал Караманица ще бъдат настанени в нови жилища, съобщи областният управител Димитър Колев. Причината за преместването на ромите е направената в района откривка, от която се вадят много качествени въглища с ниско пепелно съдържание. Това налага старите блокове на този терен да бъдат бутнати.
Според Колев бил намерен много добър вариант за решаването на проблема и настаняването на ромските семейства в апартаменти в кв. Тева. Кметът на Общината инж. Андрей Андреев предложил на “Топлофикация” да закупи въпросните жилища на ниски цени и да ги предостави на ромите. Те обаче отказали да се съгласят на този вариант с мотива, че искали да живеят в стария квартал. Даже заплашили управниците с гражданско неподчинение.
Постигната е договореност между областния управител, директора на “Топлофикация” инж. Игнат Божинов и главния директор на “Строителство и възстановяване” към ГУСВ ромите да бъдат настанени в сграда на Главното управление на строителни войски в Караманица. Тя ще бъде отдадена на “Топлофикация” с право да бъдат правени подобрения в нея,след което дружеството ще я закупи, а настанените в нея роми ще плащат същия наем, както и досега.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година