С близо шест бона се прости наивница, обрана от баячка

Наивна перничанка "заплати" на хитра ромка повече от 6 хилядарки за разваляне на черна магия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Мошеничката успяла да отмъкне парите на лековерната жена от дома й на ул. "Рашо Димитров" в квартал Изток.
26-годишната потърпевша разказала в полицията, че в четвъртък на вратата в дома й е позвънила непозната жена от ромски произход. Новодошлата най-напред поискала стари дрехи, с които да облече децата си. Имала окаян вид и затова домакинята я съжалила. Тя обаче нямала стари дрехи и затова ромката поискала поне едно яйце, с което да се нахрани. Взела веднъж яйцето, посетителката по него уж познала, че над любезната домакиня тегне черна магия. Ромката обяснила, че за добротата й, ще развали магията, без да й вземе пари. Жителката на квартал Изток, която от известно време подозирала, че я дебне лош късмет, се предоверила на думите на мургавелката и я допуснала в жилището си.
Вътре натрапницата неколкократно повторила, че няма да вземе пари за услугата, но подобни магии само върху пари се развалят. И колкото по-голяма е пачката, толкова по-сигурно ще хване. Затова настояла домакинята да извади всичките си налични банкноти. Жената събрала 1 800 щатски долара и 2 500 лева - пари, спестявани с години. Баячката ги увила във вестник и започнала ритуал за разваляне на магията. Щом приключила, побързала да си тръгне. Минути, щом прекрачила прага на вратата, домакинята разтворила ритуалния вестник и останала неприятно изненадана. На мястото на банкнотите имало само нарязана хартия.
Потърпевшата подала жалба в полицията. Органите на реда са започнали издирването на врачката по направеното описание. Засега обаче все още не се знае накъде е избягала мургавелката.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година