С коктейл Молотов плашат председателката на ОбИК в Радомир

Хвърлиха коктейл "Молотов" пред дома на председателя на Общинската избирателна комисия за местните избори в Радомир Елвира Христова часове преди поредното заседание по казуса "Златко Стойчев". Предполага се, че неизвестни засега извършители са се опитали чрез сплашване да въздействат върху решението на заседанието, насрочено за вчера. Според предварителния дневен ред ОбИК трябваше да се произнесе дали градоначалникът правомерно заема поста.
Инцидентът е регистриран към 4 часа призори. Елвира Христова спяла у дома си заедно със съпруга си и 2-годишната си внучка, когато усетила тежък мирис на пушек. Жената веднага излязла навън заедно с детето, двете не са пострадали. Минути по-късно заедно със съседи изгасили пламъците, обхванали входната врата.
Заради регистрирания инцидент към 16 часа вчера Комисията все пак направи опит да проведе заседанието си. Предварително се знаеше, че членовете й трябва да се произнесат по въпроса за предсрочното прекратяване на мандата на Златко Стойчев. Мотивите за това искане са, че градоначалникът все още фигурира в ръководството на две търговски дружества, което е нарушение на Нормативната уредба. В Радомир вчера се шушукаше, че молотовката е хвърлена от опоненти на Стойчев, тъй като Христова се счита за негов човек. На няколко пъти вече тя отлагаше решаването на казуса.
От това кой ще упражнява кметската власт в Радомир зависи и кой ще извършва сметосъбирането и сметоизвозването. А както се знае в боклука има много пари... Кметът на Радомир инж. Златко Стойчев е заявил, че има съмнение по отношение самоличността на извършителите на вандалщината и е алармирал органите на реда. Мнозина твърдят, че това е опит на крими среди да бъде оказан натиск върху местната власт.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година