С традиционен ритуал посрещнаха Бабинден

С традиционен ритуал посрещна професионалния си празник екипът на Акушеро-гинекологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова”. Началникът на комплекса д-р Емил Милачков си изми ритуално ръцете от името на всички работещи там. Поля му майката на последното родено в отделението бебе - 29-годишната Весела Йорданова. Родилката е дъщеря на оператора от КТВ “Кракра” Здравко Атанасов, който ден преди Бабинден стана дядо за трети път.
Д-р Милачков пожела на медиците от АГО да бъдат живи и здрави, да имат през годината повече работа, а и да бъдат по-добре мотивирани за работа. След това заедно със старшата акушерка Галя Иванова разчупиха ритуалната питка с думите: “От колкото зърна е направена тази питка, толкова деца да се родят в отделението през годината”. Оказа се, че този път ритуалният хляб е по-голям от друга година и това бе разчетено като добър знак за повече бебета. През последните няколко години се забелязва трайта тенденция за постепенно увеличаване на новородените. Като през 2005 година се родиха 640, което е с около 70 малчугана повече от предходната. Самата питка по традиция бе омесена от най-младата акушерка - Веселина Ненчева, която робати в комплекса от три години.
29-годишната родилка Весела Йорданова се сдоби с втори син, който ще носи името на баща си - Ивайло Йорданов. Новороденото тежи 3300 грама и е дълго 51 см. Неговият батко е вече второкласник и учи в Основно училище “Иван Рилски”. Много съм щастлива. Очаквам синовете ми да живеят по-добре от нас в мирно време и да станат достойни граждани на Република България, каза Весела Йорданова.
Екипът на отделението бе поздравен от малчуганите от подготвителната група от ОДЗ N9 “Калина Малина” в Перник. Повечето от тях споделиха, че те самите са били родени в пернишката болница преди 6 години. Затова пяха и рецитираха от сърце. Програмата си бяха подготвили под ръководството на своите учителки г-жа Георгиева и г-жа Андонова. След концерта децата бяха почерпени с бонбони и лакомства, а най-голямата атракция стана моментът, в който акушерка донесе при тях малкия Ивайло.
20 бебета са родени в отделението от началото на годината досега. За майките и новородените се грижат 9 лекари и 16 акушерки.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година