Сребърно отличие за школата на Ковачки

8-годишната Виктория Малинова и Петя Павлова - 7г. са наградени със златен дипломи за участието си в международен конкурс в град Скопие, Македония, съобщи секретарят на читалище “Искра” Орлета Венова. Двете млади художнички са възпитанички на Първа частна школа по изобразително изкуство “Дъга” с ръководител Георги Ковачки. За изключително доброто си представяне в конкурса школата като цяло е наградена със сребърен диплом. От изпратените 17 картини са били отличени 14. Темата, по която децата твориха за този конкурс, бе “Флората и фауната - извор на живот и красота”.
Тези дни възпитаниците на школа “Дъга” са получили още няколко покани за участие в други изяви.
Те ще могат да участват в конкурс за плакат за 2002 г. на тема “Бедност, население и развитие”. Организатор на проявата е Фондът за народонаселение на ООН. Възпитаниците на Ковачки ще могат да творят и в конкурс, който е във връзка с върховната среща на НАТО и ЕАРС. Тя ще се проведе в Прага - Чехия. Темата е “Един по-сигурен свят”.
Традиционно и тази година децата са поканени за участие в Десетия ежегоден конкурс за детска рисунка в Япония. Темата за творбите е “Семейството”.
От 9 до 24 този месец пет деца от школа “Дъга” заминават за Италия. Там те ще участват в Международния младежки фестивал. в който ще се изяват деца в различни области на изкуството, спорта и други дейности.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година