Станишев затрупан с пернишки проблеми

Кметът на Общината Андрей Андреев и председателят на ОбС Юрий Драганов се срещнаха през уикенда с лидера на БСП Сергей Станишев. Пред председателя на Висшия съвет на червената партия те са изложили проблеите на пернишката община. Представен е бил проблемът с безработицата, дошла най-остро след приватизацията на редица предприятия. Циментовият завод в Батановци се реже, а приватизираните предприятия не намират пътища за развитие, подчертали Андреев и Драганов.
Тримата обсъдили възможността за създаването на подходящ режим за внос на ябълки в завод “Пектин” през есента, за да може фирмата да заработи. Необяснимо защо държавата не намира начин да помогне на фирма “Камет”. Оказва се че хората, наели производствени мощности на предприятието работят, а държавата не може да излезе с вариант за решение за излизане от кризата. Представителите на местната власт са поставили пред червения лидер и проблема за управлението на водите. Оказва се, че от централната власт през главите на местните ръководители се разпорежда с местен ресурс.
Пред Станишев е поставен и въпросът за строителството на магистралата за Гърция. Тя минава през пернишка територия, но в процеса на изпълнението е била елиминирана местната власт.
Кметът Андреев и председателят на местния минипарламент са потърсили съдействие за развитието на тролейбусния транспорт на територията на града, както и за строителството на язовир Раянци. Търсено е съдействие и за реализиране на концепцията за високотехнологични паркове.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година