Т. Дренска е загрижена за детско заведение в Трън

Народният представител от НДСВ Теодора Дренска се е ангажирала да осигури гориво за детската градина в Община Трън. Това съобщи тя на специална пресконференция вчера.
В края на миналата година при посещение в детското заведение установих, че малчуганите стоят на студено, каза тя. В една от стаите бяха включени два електрически радиатора, но температурата беше много ниска. Директорката на детската градина, в която има около 50 деца, ни обясни, че нафтата се е свършила затова са преминали на отопление с ток. В разговор с кмета на общината Александър Ненков стана ясно, че все още не е проведен конкурса за обществена поръчка за фирма, която да достави течното гориво. Алармирах за проблема областният управител Иван Димитров и със съдействието на радомирската фирма “Пътно поддържане”, които веднага се отзоваха на молбата ми за помощ веднага доставиха един тон нафта на детското заведение, каза Теодора Дренска.
В края на миналата седмица отново директорката на детската градина се е обадила на народният представител и е казала, че нафтата е свършила и децата отново студуват. Теодора Дренска отново е потърсила помощта на същата фирма и хората отново са обещали да помогнат.
За мен това не е решение на проблема, обясни народният представител. Задължение на кметът на Трън е да се погрижи за топлото на малчуганите. Радомирската фирма е готова да стане спонсор на детското заведение, но парите, които тя отделя могат да бъдат използвани за плащането на таксите на деца от социално слаби семейства. Много от родителите на възпитаниците на детската градина са безработни и им е трудно да намират средства. Досега детското заведение е имало спонсор, който е осигурявал част от необходимата сума, но вече се е отказал от ангажимента си. Аз поемам ангажимента да осигуря спомоществувател, но съм категорична, че кметът на Община Трън в най-кратък срок трябва да си погрижи за отоплението на детската градина, категорична е Теодора Дренска.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година