Тестът по Човекът и обществото лесен за ІV клас, решиха го за 10 минути

Само за 10 минути четвъртокласници от Перник решиха теста на първия голям изпит в живота си по предмета "Човекът и обществото" вчера. Журналисти, наблюдаващи провеждането на препитването в ОУ "Св. Иван Рилски", останаха изумени, когато част от малчуганите излязоха в коридора още на 12-тата минута. Децата споделиха, че са се справили със задачата и са сигурни в дадените от тях отговори. Бях изключително добре подготвен, тъй като в клас непрекъснато ни даваха подобни тестове, затова се справих бързо, каза един от четвъртокласниците в най-старото пернишко училище.
Не се притеснявам, подготвен съм, имаме добри преподаватели и съм сигурен, че базата ми знания е добра, каза още преди започването на изпита Асен Байкушев. Неговото мнение бе споделено и от приятелите му. Други деца пък споделиха, че се страхуват. Притеснявам се винаги преди контролно, преди класно, сега ми е още по-напрегнато, каза Марина Евтимова. Йоана пък разкри как се изкарва висока оценка - мама ме посъветва да чета внимателно въпросите. Винаги бързам, не дочитам условието и затова греша.
1061 четвъртокласници от 36 училища в областта решаваха тест от 20 въпроса по предмета "Човекът и обществото". Те отговаряха на задачи от областта на историята и географията. Само в ОУ "Св. Иван Рилски" се явиха 133 деца от шест паралелки.
До края на тази седмица завършващите началния етап на обучение ще държат още три изпита. На 15 май ще решават теста по Български език и литература. Изпитът днес обаче ще започне с диктовка. На 16 май ще решават задачи по математика, а на 18 май е тестът по "Човекът и природата". Работите на учениците ще бъдат оценявани от независими преподаватели, които не влизат в тези класове, каза началникът на РИО на МОН Ваня Коконова. Самите оценки няма да повлияят на годишните резултати на учениците. Целта е да се види дали са постигнати Държавните образователни изисквания на Министерството на образованието за 4-ти клас. От следващата учебна година обаче тези резултати ще повлияят върху формирането на заплатите на учителите. Резултатите от изпитите ще бъдат готови до 21 май.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година