Тийнейджър измами старец, взе му 200 лева

Тийнейджър хвърли в ужас старец като му поиска пари за лечението на внука му, който уж бил пострадал при катастрофа, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Младежът отмъкнал 200 лева от покрусения възрастен мъж и изчезна яко дим. Органите на реда са предприели действия за издирването на мошеника.
Потърпевшият е мъж на 79 години от Перник. Към 18 часа в понеделник в дома му позвънил младеж на видима възраст 15-17 години. Тийнейджърът изглеждал притеснен, демонстрирал загриженост и уплаха. Обяснил на домакина, че внука му преди няколко часа е пострадал при катастрофа и е закаран в столичния институт “Пирогов” в тежко състояние. За лечението му обаче били нужни средства и непознатият младеж поискал пари от дядото. Възрастният перничанин се притеснил и дал спестените 200 лева, а младият изчезнал набързо. По-късно притесненият дядо решил да позвъни по GSM-а на внука си, за да се осведоми за състоянието му. Оказало се, че наследникът е жив и здрав. Малко по-късно двамата подали жалба в полицията.
Органите на реда предупреждават, че в града шетат печени мошеници, които ловят наивни нашенци. Само ден по-рано специалисти ограбиха спестяванията на възрастна жена, докато извършваха “дезинфекция” в дома й срещу птичи грип. От полицията предупредиха, че измамниците добре проучват набелязаните жертви и действат хладнокръвно като измислят всевъзможни истории. В такива ситуации е най-добре възрастните хора, преди да предприемат каквото и да било, да се опитат да се свържат с близките си и със съседи, за да могат да реагират правилно.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година