Три нови кабинета откриха в ТПГ Мария Кюри

Три нови кабинета бяха открити в края на миналата седмица в Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри". Обособените стаи ще дават възможност за придобиване на повече знания и практически умения от възпитаниците на училището.
"Технология на фармацевтичните парфюмерийно-козметични продукти" е изключително атрактивна специалност, която дава възможност за реализация на младите хора в наши и чуждестранни фирми. В единия от новооткритите кабинети учениците ще могат да усвоят как се правят лекарствени и козметични продукти. Те ще се запознават с качеството на различните билки, на които страната ни е богата.
Широкоспектърна е специалността "Технологии и микробиологичен контрол в хранително-вкусовата промишленост". Тези, които ще я придобият ще имат широко поле за изява, особено след приемането на България в Европейския съюз и прилагането на новите изисквания, валидни за страните членки. В новия кабинет възпитаниците на "Мария Кюри" ще могат да се подготвят за работа в отрасъла. Придобивка имат и изучаващите начините на технологична обработка на металите, което зарадва педагози и ученици. Те също ще могат да обогатят своите знания в тази област.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година