Трънската болница дари пернишката

Ръководството на трънската Специализирана болница за активно лечение на вътрешни болести “Д-р Стамен Григоров” дари вчера на пернишката Многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова” медикаменти и консумативи за над 150 000 лева. Помощта била предоставена наскоро на трънската болница от американска благотворителна организация със съдействието на познатия на мнозина перничани, живеещ в САЩ, д-р Николай Тошков. Поради големия брой медикаменти, включени в дарението, част от тях са пренасочени към тукашното здравно заведение. Това става с решение на Общински съвет - Трън от 25 юли тази година. Съдействие оказал и кметът на града Александър Ненков.
Медикаментите и консумативите, включени в дарението, са на водещата американска фирма “Джонсън и Джонсън” и на други такива. Всичко пристигнало в Перник е ново, в оригинални опаковки. Придружено е и с разрешение за ползване от Изпълнителната агенция за контрол на лекарствените средства, поясни зам.-директорът на пернишката болница д-р Церовски. От свое име и от иметто на ръководството на МБАЛ”Рахила Ангелова” той благодари на управителя на трънската болница д-р Богдана Николова, която връчи дарението.
Д-р Церовски обясни още, че медикаментите са предимно педиатрични и антибиотични. Освен от деца, те ще могат да се ползват и от възрастни хора, понеже обхващат широка гама антибиотици. Сред консумативите преобладавт хирургичните и педиатричните. Има обаче и такива, които ще може да се ползват и в други отделения. С дареното болничната аптека вече е напълно заредена и почти няма нещо, което да липсва, обясни д-р Церовски. Според него от началото на тази година рядко се случвало в пернишката болница лежащо болен да докупува лекарства или консумативи. Ако това станело, то били съвсем дребни неща. Лекарствата от дарението са предназначени само за лежащо болните. Контролът върху тях ще е голям. Няма да могат да се изнасят и в никакъв случай да се продават навън.
През последните месеци в болницата имало тенденция към завръщане на потока от болни. Положителните резултати са в сравнение със същия период на миналата година. Само през месец юли услугите на болничното заведение в Перник са потърсили 5 775 човека. Най-вероятната причина за това са подобрените условия като обезпеченост с медикаменти и консумативи, по-добра организация на работа и условия в болницата, смята д-р Церовски, тъй като лекарският екип и миналата година, когато резултатите не са били такива, и сега е един и същ.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година