Тържествен гала-концерт за 50-годишния юбилей на Двореца

С тържествен гала-концерт ще бъде отбелязан днес 50-годишният юбилей на Двореца на културата. Музикалната проява ще започне в 19.30 часа пред културната институция.
Двореца на културата е уникален център на богата и разнообразна дейност, наследник и продължител на богати културни традиции. Като водещ културен институт той участва активно в духовния живот на града ни и цялата област. Нов етап в неговото развитие започва през 2000 година, когато той прераства в Общински комплекс - институция, която осъществява дейности по създаването, разпространяването и опазването на културните ценности. Тук се разгръща в професионални и самодейни форми дарованието на много музиканти. През 1982 година Дворецът е награден с орден "Кирил и Методий" - I степен.
Идеята за изграждането му се ражда преди повече от 60 години. Архитект на уникалната сграда е българският архитект Александър Дубовик - носител на национални и международни награди. Първата копка е била на 15 юли 1953 година, а официалното откриване на Двореца е направено на 10 фувруари 1957 година от зам. председателя на Министерския съвет и министър на просветата и културата Вълко Червенков.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година