В Ковачевци залагат на социалната програма

Социалната дейност е сред приоритетите на общинската управа и местния минипарламент, са категорични и кметът Йордан Стефанов, и председателят на местния минипарламент Иван Малинов. В селата Калища и Сирищник работят два от най-дорите клубове за инвалиди в региона. Наскоро те бяха оборудвани с компютри, в тях са разкрити и две постоянни работни места. Така хората с проблеми, които според официалната информация в общината са петдесет и двама, не само имат свое кътче, в което могат да прекарват смислено и приятно работното си време, но и да получат в случай на нужда съвет и консултация, хвалят се двамата представители на местната и държавната власт в общината.
С помощта на Съюза на инвалидите и лично с активното съдействие на председателя на структурата за Югозапада Георги Георгиев, пустеещото заради липса на деца училище в Сирищник бе преустроено в здравно заведение. Сега общината кандидатства със свой проект за откриването на Дом за възрастни хора.
Според кмета на общината Йордан Стефанов, подобно социално заведение е нужно, защото общината е с отрицателни демографски показатели. Близо 60 процента от жителите на деветте населени места в нея са в т.н. нетрудоспособна възраст.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година