Бивше ченге е новият зам.кмет на Перник

Бивше ченге е новият зам.кмет на Перник

Бивш висш служител на Обласнната дирекция на полицията в Перник ще е един от новите двама зам.градоначалници на Перник. Владимир Босев ще поеме поста на предшественика си Станислав Владимиров, след като той стана народен представител. Босев ще отговаря за здравеопазването, социалните дейности и сигурността в Община Перник.
Той ще бъде назначен на тази длъжност със заповед на кмета на Община Перник Росица Янакиева от 7 август.
Новият заместник-кмет е роден на 13 април 1963 г. Завършил в Академията на МВР през 1991 година, женен с две деца. Владимир Босев е познат на перничани като началник на районното управление на полицията в Радомир, началник на Първо РУП в Перник, бил е и шеф на „Криминална полиция” към ОД на МВР, а по-късно ибе назначен и за неин заместник-директор. Поста той зае през 2008 година, след рокади в ръководния състав на дирекцията, а през август 2011 година, когато документи за пенсиониране. Тогава той напусна полицията, защото според осведобени очаквал понижение в службата.
Босев бе един от шестимата офицери, уволнени от състава на пернишката дирекция на МВР след публичния разстрел на наркооса Николай Христов – Хайо, в центъра на града през 2008 година. Той заведе дело за незаконно уволнение срешу МВР, спечели го и бе върнат на работа в дирекцията.
След пенсионирането му Босев работи като адвокат. След Иван Джегалски и Малин Стоилов, той е третият излязъл от системата на МВР биш полицейски шеф, който ще гради кариера в общинската администрация.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година