Циганските катуни да се разрушат – не да се узаконят

Циганските катуни да се разрушат – не да се узаконят

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание. Това е позицията на ВМРО – Българско национално движение във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.
ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните. Дава им опора, дава им увереност, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат „узаконявани“, аргументират се от партията.
Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака“ парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като „незаконни“ или собствениците им са били глобени за изграждането им, посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство, категоричен е Джамбазки.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година