Премиерът Орешарски с призив за толерантност

Премиерът  Орешарски с  призив за толерантност

Всички граждани, протестиращи в името на демократичните ценности, да не допускат повече провокации - с това послание се обърна премиерът Пламен Орешарски в изявление, разпространено от правителствената пресслужба. Орешарски призовава да се постави „ясна разграничителна линия между свободата и правото да изразяват позициите си и опитите за погазване на правовия ред, свободите на гражданите и върховенството на закона".

„Демокрацията е несъвместима с насилственото налагане на чиято и да било воля над волята на другите. Правовата държава, върховенството на Конституцията и закона не подлежат на ревизия", категоричен е Орешарски. Според него случилото се във вторник през нощта е потвърдило „един тревожен симптом, проявил се още в нощта след изборите на 12 май", а именно - „подмяната на мирните протести на гражданите с откровени прояви на вандализъм, улични барикади, физически сблъсъци и провокации към органите на реда".

Орешарски благодари на полицията за работата в нощта на размириците и призовава всички институции да предприемат всички законови действия и мерки, да защитят закона с цел нормално функциониране на държавата.

Правителството има ясен план от стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнессредата и демократизирането на управлението, срещу който нямаше антитези, категоричен е Орешарски и призовава към консенсус за намиране на изход от кризата

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година